Алгоритм керування процесом нейтралізації буферних стічних вод - Жученко, Анатолій Іванович; Осіпа, Руслан Адольфович; Осіпа, Людмила Володимирівна; Ладієва, Леся Ростиславівна (Вісник НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського”. Серія: Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження, 2021)
Розглянуто особливості процесу нейтралізації стічних вод з буферними властивостями. Виділення етапів при визначенні керуючого впливу дозволило на основі математичної моделі розробити алгоритм керування процесом нейтралізації буферних стічних вод, що дало можливість перейти до розробки відповідного програмного забезпечення системи керування.