Оцінка ефективності електрохімічної переробки регенераційних розчинів, що містять іони важких металів - Гомеля, Микола Дмитрович; Глушко, Олена Володимирівна; Рижук, Олена Миколаївна (Вісник НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського”. Серія: Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження, 2019)
Розглянуто та проаналізовано сучасні методи вилучення іонів важких металів із стічних вод гальванічних виробництв. Визначено умови електроекстракції іонів цинку та нікелю з кислих регенераційних розчинів. Встановлено, що максимальний вихід нікелю та цинку за струмом досягається на 2-4 годині електролізу в двохкамерному електролізері