МОДЕЛЮВАННЯ АБСОРБЦІЇ ЗА УМОВ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - КОВАЛЮК, Віктор Олександрович; КАБАНОВА, А. Е. (Вісник НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського”. Серія: Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження, 2017)
Проаналізовано технологічний процес одержання окису етилену. Отримано математичну модель абсорбера, що враховує технічні засоби системи керування.Показано необхідність враховувати зміну параметрів об’єкту в процесі його експлуатації. Виконано моделювання абсорберу за різних значень площі поверхні масообміну. Наведена програмна реалізація та результати моделювання системи керування в пакеті Matlab.