Вплив температурного поля скловарної печі на показники якості скловиробів

Автор(и)

  • Анатолій Іванович Жученко Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» пр. Перемоги, 37, корпус 19, Київ, Україна, 03056, Україна
  • Віталій Степанович Цапар Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» пр. Перемоги, 37, корпус 19, Київ, Україна, 03056, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20535/2306-1626.1.2014.51491

Ключові слова:

скловарна піч, кореляційна функція, показники якості, свилі, температурні точки

Анотація

Наведено результати досліджень впливу температурного поля скловарної печі на показники якості скловиробів. Одержані кореляційні функції, котрі показують зв'язок між характерними температурними точками у печі, в котрих розташовані термопари, та основними показниками якості скловиробів. На основі даних кореляційних функцій визначено точку вимірювання температури котра є визначальною для основних показників якості.

Посилання

Попова О. Рынок стеклотары для пищевых продуктов, напитков, фармацевтических препаратов, пива и других алкогольных напитков – анализ, размеры, доля, темпы роста, тенденции и прогнозы глобальной индустрии на 2013-2019 гг. [Електронний ресурс] / О. Попова / Upakovano.ru. – Режим доступу : http://www.upakovano.ru/news/442158 (дата звернення 12.02.2014).

Андрюхина Т. Д. Изменение плотности листового стекла в процессе производства / Т. Д. Артюхина // Стекло и керамика. – 1986. – № 2. – С.13–14.

Солинов В. Ф. Термомеханические свойства силикатного стекла в зависимости от соотношения шихты и боя / В. Ф. Солинов, Г. Ф. Повитков, Т. В. Каплина // Стекло и керамика. – 1991. – № 11. – С. 2–3.

Синявский Ю. В. Совершенствование энергосберегающих систем в промышленном производстве стекломассы : дис … канд. техн. наук : 05.17.08. – Смоленск, 2001. – 160 с.

Пляшки скляні для харчових рідин. Загальні технічні умови : ДСТУ ГОСТ 10117.1-2003. – Чинний від 01.01.2004. – К. : Держспоживстандарт України, 2003. – III, ІІІ, 13 с.

Дзюзер В. Я. Численная модель внешнего теплообмена в газоэлектрической стекловаренной печи: наука – стекольному производству / В. Я. Дзюзер, В. С. Швыдкий, Е. Б. Садыков // Стекло и керамика. – 2012. – № 2. – С. 8.

Левитин Л. Я. Использование сырьевых материалов с заданными характеристиками – дополнительный резерв повышения эффективности работы стекловаренных печей и качества продукции в производстве флоат-стекла / Л. Я. Левитин, В. И. Левитин, В. Д. Токарев, А. В. Ячевский // Стекло и керамика. – 2012. – № 1. – С. 3.

Панкова Н. А. Влияние температуры стекломассы на ее конвекцию в зоне варки / Н. А. Панкова // Стекло и керамика. – 1980. – № 7.

Як цитувати

Жученко, А. І., & Цапар, В. С. (2014). Вплив температурного поля скловарної печі на показники якості скловиробів. Вісник НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського”. Серія: Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження, (1), 34–40. https://doi.org/10.20535/2306-1626.1.2014.51491

Номер

Розділ

ХІМІЧНА ІНЖЕНЕРІЯ